نقره ای موزیک

آهنگ های جدید خاص و ویژه

نقره ای موزیک

آهنگ های جدید خاص و ویژه

سایت نقره ای موزیک اهنگ جدید منتشر میکند

۲ مطلب در آذر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

تار

تار از دیرباز سازی پرطرفدار و کاربردی بوده است.این ساز با نواختن توسط بزرگانی چون جسین علیزاده ،جلیل شهناز،محمدرضا لطفی و … به اوج خود رسیده است. این ساز پرطرفدار سالهاست که هنرجویان بسیاری را به سمت خود کشانده و جوانان بسیاری در حال آموختن تار میباشند.

تار از سازهای زهی مضرابی (زخمه ای) مقید است که در ساخت آن از چوب، پوست، استخوان، زه ( روده تابیده چهارپایان) و فلزاستفاده می شودو طول کلی آن حدود 95 سانتی متر است. اگرچه در گذشته های دور، نامی از آن برده نشده است ولی از حدود دویست سال پیش، تار، یکی از سازهای اصلی موسیقی ملی ایران بوده است. نوازنده تار ایرانی در حالت نشسته تار را به صورت افقی روی ران پا قرار می دهد، به طوری که دسته تارطرف چپ و کاسه طنینی طرف راست نوازنده قرار می گیرد. نوازنده سر انگشت های دست چپ را روی دستان هایی که در طول دسته تار بسته شده اند حرکت می دهد و با مضرابی که در دست راست دارد به سیم ها زخمه میزند.

در گذشته تار ایرانی پنج سیم (یا پنج تار) داشت. غلامحسین درویش یا درویش خان سیم ششمی به آن افزود که همچنان به کار می‌رود.

اگر شما به ساز تار علاقه دارین حتما این مطلب " آموزش تار استاد آرام میرزاپور در خنیاگر " را مشاهده کنین

 

اجزای تشکیل دهنده تار:

پوست

پوست تار از قسمت نازک پوست چهار پایانی مانند بز و بره انتخاب می شود.

خرک

خرک معمولا از جنس استخوان به کاررفته در روی دسته و شیطانک به طول تقریبی 5 و ارتفاع 2 سانتی متر ساخته می شود که با دو پای کوچک خود روی پوست کاسه قرار می گیرد و سیم ها هر یک جداگانه از درون شیارهای کم عمقی که بر سطح خرک ایجاد شده اند عبور می کنند.برای ثابت ماندن خرک بر روی پوست، تکه های کوتاهی از جنس دستان ها از حلقه های کوچکی که روی خرک ( دو حلقه در طرفین و یک حلقه در وسط) ایجاد شده می گذرند و به سیم گیر که در انتهای بدنه ی کاسه قرار دارد وصل می شوند.

کاسه طنینی

کاسه طنینی از چوب یک تکه در دو حجم تو خالی تقریبا گلابی شکل- یکی بزرگتر و دیگری کوچکتر- تشکیل شده و یک طرف آنها (دهانه) باز است. قسمت بزرگتر را « کاسه » و قسمت کوچکتر را «نقاره» می گویند. برروی دهانه های بازکاسه و نقاره پوست می کشند و خرک بر روی پوست کاسه قرار میگیرد. جنس چوب کاسه ها معمولا از چوب درخت توت تهیه می شود.

سرپنجه

سر پنجه یا جعبه کوک ( جعبه گوشی ها) جعبه کوچک تو خالی ست که در ابتدای طول دسته قرار گرفته و از جنس چوب کاسه هاست و به تعداد سیم های تار، شش گوشی ( درهرطرف سه گوشی) رود آن قرار دارند.

دسته

دسته تارازچوبهای سخت، مانند گردو یا توت، به صورت لوله ای تو پربه طول تقریبی 50 و قطر تقریبی 4 سانتی متر ساخته می شود که ازطرف جلو ( محل انگشت گذاری) صاف برش خورده و از طرف پشت نیم دایره است و دستان ها با فواصل معین، روی آن بسته می شوند. در طرفین طول دسته ( سطح رویی) دو رشته نوار از جنس استخوان کار می گذارند که هم به زیبایی دسته کمک می کنند و هم مانع فرسایش چوب در اثرتماس زیاد انگشت ها می شوند. دسته تار از یک طرف به نقاره و از طرف دیگربه سر پنجه تار متصل است.

گوشی ها

تار6 عدد گوشی از جنس چوب، به تعداد سیم های ساز دارد که به صورت میخ درشت سرپهن ساخته می شوند. قسمتی که هنگام کوک کردن، با دست چپ نوازنده به چپ و راست گردانده می شود پهن تراست و بیرون سر پنجه قرار دارد و قسمتی که یک سر سیم به دور آن پیچیده می شود باریک تر است و داخل فضای خالی سرپنجه قرار دارد.

شیطانک

قطعه استخوان باریک و کم ارتفاعی به عرض دسته ی تار و به ارتفاع 2 میلی متراست که بین دسته و سر پنجه قرار گرفته و دارای شیارهای کم عمقی است که سیم ها هر یک از درون یکی از این شیارها می گذرند و به طرف گوشی می روند.

دستان ها

امروزه به طور معمول 28 دستان بر روی دسته ی تار بسته می شوند که جنس آنها اززه ( روده ی تابیده ی چهارپایان) یا نخ نایلون است. هر دستان را در فواصل مین، چهار یا سه دور، دور دسته تار می بندند و آن را گره می زنند، به طوری که گره ها در شیاری که در سطح بالایی طول دسته ایجاد شده قرار بگیرند. محل دستان بر روی دسته ثابت نیست و در دستگاههای مختلف، بعضی دستان ها تا حدی حرکت داده می شوند.

سیم گیر

قطعه ای است کوچک از چوب یا استخوان که در انتهای بدنه کاسه نصب شده و دارای شیارهایی است که حلقه تابیده شده یا گره یک سر سیم به آن می افتد.

تعداد و جنس سیم ها

تار ایرانی دارای 6 سیم از جنس فلز با قطرهای مختلف است که به طورمعمول سیم های اول و دوم (فلزی سفید رنگ) به قطر20% تا18%، و سیم های سوم و چهارم (زرد ازجنس برنج) به قطر22% تا 18%، دو به دو با یکدیگر هم صدا کوک می شوند. سیم پنجم و اخوان (فلزی سفید رنگ) با قطر کمترهمصدای سیم های اول و دوم، و سیم ششم سیم بم (فلزی زردرنگ) با قطر38% یک اکتاو بم تر از سیم های اول و دوم کوک می شوند.

وسعت

وسعت معمول صدای تار نزدیک به سه اکتاو است.

 

 

  • محمد شهبازی
  • ۰
  • ۰

معرفی دستگاه لیزر الکس دایود 2021 (Alex Diode)

اگر کمی درباره انواع دستگاه‌های لیزر موجود در بازار تحقیق کرده باشید احتمالا با دو نام دایود و الکساندرایت مواجه شده‌اید. لیزرهایی که هر کدام تکنولوژی خاص خود را معرفی کرده و استفاده‌های متفاوتی از آنها صورت می‌گیرد. با این حال همواره موضوع مقایسه این دو تکنولوژی و این دو نوع دستگاه مورد بحث‌های بسیاری قرار گرفته و بد نیست به نتایج بررسی و مقایسه آنها با یکدیگر نگاهی داشته باشیم. در ابتدا باید به این مسئله اشاره کنیم که تکنولوژی دایود مورد استفاده در دستگاه لیزر Alex Diode به نسبت مدل‌های الکساندرایت کمی جدیدتر است و سعی شده در طراحی آن نگاهی به مشکلات گذشته شود. لیزر دایود در طول موجی بین 800 تا 810 نانومتر فعالیت می‌کند و با در نظر گرفتن بلند بودن آن توانایی نفوذ به لایه‌های عمیق پوست را در اختیار دارد. به شکل تئوری این موضوع باعث می‌شود که نه تنها ریشه‌های مورد مستقیما تحت تاثیر  قرا رگیرند بلکه از ایجاد مشکلات جانبی برای پوست نیز جلوگیری شود. استفاده از طول موج بالا در دستگاه لیزر Alex Diode به شکل کلی با هدف دوری کردن از آسیب‌های ثانویه پوست مورد توجه است و به نسبت لیزرهایی با طول موج پایین نقاط ضعف کمتری را در این مورد به خصوص و پراهمیت به نمایش می‌گذارد. بسیاری استفاده از لیزرهای دایود را به خصوص برای موهای پشت گردن و تیره پیشنهاد می‌کنند و اعتقاد دارند که این دست لیزرها بهترین عملکرد خود را در این نواحی به نمایش می‌گذارند.

 

بررسی دستگاه لیزر دایود الکس 2021-2022 : https://sopranotitanium.ir/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d9%84%db%8c%d8%b2%d8%b1-%d8%a7%d9%84%da%a9%d8%b3-%d8%af%d8%a7%db%8c%d9%88%d8%af-alex-diode-3/

  • محمد شهبازی